top

CEASE therapie

CEASE therapie Amsterdam autisme en adhd

Behandeling van autistisch spectrum stoornissen

Hoe komt het dat steeds meer kinderen over de hele wereld Autistisch Spectrum Stoornissen (ASS) krijgen? Vaak ontwikkelen deze kinderen zich in eerste instantie normaal maar treedt er een stagnatie op of een terugval in vaardigheden. De Nederlandse arts en homeopaat Dr. Tinus Smits kwam na dertig jaar praktijkervaring tot de conclusie dat autisme kan ontstaan door een stapeling van gifstoffen.

Al voor en tijdens de zwangerschap kunnen kinderen worden blootgesteld aan toxische stoffen. Dat kunnen tropenvaccinaties zijn, een antibioticakuur, maagzuurremmers of een bevalling die moet worden ingeleid. Daar bovenop stapelen zich de vaccinaties op jonge leeftijd, veelvuldig gebruik van paracetamol, puffertjes en hormoonzalf. Bovendien zijn jonge kinderen gevoeliger voor zoetstoffen als aspartaam, weekmakers in plastic en pesticiden. Volgens Dr. Tinus Smits kunnen de jonge hersenen een dergelijke stapeling van gifstoffen nog niet verwerken. Er kan een blokkade ontstaan – met autisme als gevolg. Zijn ideeën zijn omstreden omdat het verband tussen deze afzonderlijke medicijnen en autisme niet wetenschappelijk is aangetoond. Toch is het opvallend dat veel kinderen met ASS al een hele lijst met medicijnen hebben gebruikt. Veel kinderen hebben namelijk last van chronische verkoudheden, allergieën, eczeem en darmklachten. Omdat de klachten steeds terugkeren, zoeken ouders naar alternatieven.

Dr. Smits ontwikkelde de CEASE therapie om deze kinderen te helpen en de methode blijkt voor veel kinderen succesvol te zijn. Sinds 2012 ben ik gecertificeerd CEASE therapeut.

Lees meer over de behandeling

Maak een afspraak

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt