top

CEASE therapie

Behandeling van Autisme Spectrum Stoornissen

CEASE, autisme spectrum, ontstoren, vaccinaties, Beverwijk, Amsterdam

Waarom krijgen steeds meer kinderen Autisme Spectrum Stoornissen (ASS)?

Deze vraag houdt veel ouders en wetenschappers wereldwijd bezig. Een duidelijk antwoord is er nog niet. Vaak ontwikkelen deze kinderen zich in eerste instantie normaal maar treedt er een stagnatie op of een terugval in vaardigheden. De Nederlandse arts en homeopaat Dr. Tinus Smits kwam na dertig jaar praktijkervaring tot de conclusie dat autisme kan ontstaan door een stapeling van gifstoffen.

Wat is de rol van milieuvervuiling, medicatie en vaccinaties?

Al vóór en tijdens de zwangerschap kunnen toxische stoffen in het lichaam van de moeder stapelen en een belasting vormen voor het kind. Dat kunnen tropenvaccinaties zijn, een antibioticakuur, een IVF behandeling of een bevalling die moet worden ingeleid. Daar bovenop stapelen zich de vaccinaties op jonge leeftijd, gebruik van paracetamol, puffertjes, maagzuurremmers en hormoonzalf. Bovendien zijn jonge kinderen gevoeliger voor zoetstoffen als aspartaam, weekmakers in plastic en pesticiden op groenten en fruit.

Volgens Dr. Tinus Smits kunnen de jonge hersenen een dergelijke stapeling van gifstoffen nog niet verwerken. Er kan een blokkade ontstaan – met autisme als gevolg. Zijn ideeën zijn omstreden omdat het verband tussen deze afzonderlijke medicijnen en autisme niet wetenschappelijk is aangetoond. Toch valt in de praktijk op dat jonge kinderen veel meer medicijnen gebruiken dan vroeger. Voor reflux, chronische verkoudheden, allergieën, eczeem en darmklachten. De CEASE therapie is ontwikkeld om het lichaam hiervan te ontgiften en het immuunsysteem te ondersteunen. Daardoor zie je soms verbeteringen bij deze kinderen. Sinds 2012 ben ik gecertificeerd CEASE therapeut.

Lees meer over de CEASE behandeling

Maak een afspraak

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt