top

Orthomoleculaire voeding

 Je voeding als medicijn

Denk jij dat je best goed eet maar voel je toch niet optimaal?

natuurgeneeskunde orthomoleculaire voeding

Dat valt er vast nog wel iets te verbeteren. De meeste Nederlanders hebben een tekort aan voedingsstoffen omdat onze groenten worden bespoten en minder gezonde stoffen bevatten door de moderne landbouw. Daarnaast eten we veel bewerkte producten die wel snel en makkelijk zijn, maar niet altijd gezond. Als je een intensief leven leidt, heb je goede brandstof nodig. Als je vaak vermoeid bent of een lage weerstand hebt, is dat een teken dat het een stuk gezonder kan.

Wat is orthomoleculair?

De orthomoleculaire therapie gebruikt voeding als medicijn. Alles in ons lichaam wordt geregeld, opgebouwd en hersteld met stoffen uit onze voeding. Orthomoleculaire voeding betekent optimaal gedoseerd. Als je precies eet wat je lichaam nodig heeft,  kunnen lichaam en geest optimaal functioneren. Ook kun je met de juiste voeding je energie te verbeteren en klachten genezen. Gezonde voeding is vers, zoveel mogelijk onbewerkt, natuurlijk en liefst ook biologisch. Extra voedingssupplementen kunnen nodig zijn ter ondersteuning en om de reserves aan te vullen.

Wat gebeurt er bij een tekort aan vitaminen?

Bij een tekort aan voedingsstoffen voert ons lichaam de belangrijkste functies eerst uit en zet het minder belangrijke systemen tijdelijk op een laag pitje. Dat merk je omdat je concentratie minder wordt en je bent sneller moe. Omdat het lichaam toch zo goed mogelijk moet blijven functioneren, worden er mineralen uit onze botten gehaald en eten we onze eigen spieren op als er niet genoeg bouwstoffen zijn. Op de langere termijn kan dat leiden tot schade, allergieën en ziekte.

Low carb, raw food of oerdieet?

Iedereen is anders en wat gezond is voor de één is niet altijd goed voor de ander. Kies je nou voor koolhydraat-arm, raw food of het oerdieet? Ik help je graag om een goede keuze te maken uit alle informatie die er is over voeding.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maak dus nu al een afspraak als je meer uit je voeding wilt halen.

Maak een afspraak

 

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt