Vaccinaties

Vaccinaties – wel of niet vaccineren?

Vaccineren heeft voordelen maar ook nadelen

Vaccinaties hebben bijwerkingen. Meestal blijft dat beperkt tot koorts en een zere arm maar soms kan er een heftiger reactie optreden. We zien in de praktijk kinderen die na vaccinaties last krijgen van terugkerende verkoudheden, astma, eczeem, allergieën en ontwikkelingsstoornissen. Klachten kunnen kort na de vaccinatie optreden maar soms ook pas later. Daardoor is de link met de vaccinatie niet zomaar gelegd. Jaarlijks worden bij het Lareb 5 meldingen van overlijden gedaan na vaccinaties. Het is goed om kritisch te zijn.

Begeleiding en ontstoren van vaccinaties met homeopathie 

Om de kans op bijwerkingen te verminderen, kan je rondom de vaccinatie het immuunsysteem ondersteunen met een homeopathische kuur en extra voedingssupplementen. Je begint met deze homeopathische kuur twee dagen voor de vaccinatiedatum. Als er toch bijwerkingen optreden na het vaccineren, kan je met dezelfde homeopathische kuur het lichaam ‘ontstoren’. De kuur wordt speciaal voor jou besteld bij de homeopathische apotheek. Neem ruim voor de vaccinatiedatum contact op als je de vaccinatie op deze manier wilt begeleiden.

Homeopathische profylaxe

Wil je echt niet vaccineren maar toch iets doen om je kind te ondersteunen? Dan is een homeopathische profylaxe een optie. Hierbij worden homeopathische verdunningen van de ziekteverwekker gebruikt die in een schema worden gegeven. Voor de HP is geen wetenschappelijk bewijs en het is in die zin geen vervanging voor vaccinaties.

Hoe maak je een weloverwogen keuze?

Er is veel tegenstrijdige informatie en het is best lastig om een goede keuze te maken. Maak gerust een afspraak als je er samen niet uitkomt. Dan kan je al je vragen stellen en bespreken we uitgebreid welke mogelijkheden er zijn.

Zorg dat je goed geïnformeerd bent vóór je jezelf of je kindje laat vaccineren. Lees erover en vraag de bijsluiter. Een aantal ingrediënten in vaccins zoals formaldehyde en aluminium verwacht je misschien niet. Alle toevoegingen die in vaccins zitten, staan in dit rapport. Vaccins worden gekweekt op menselijke of dierlijke cellijnen. Heb je daar een goed beeld bij? Heeft je kind last van een allergie? Dan kunnen vaccinaties soms de allergische klachten verergeren.

De NVKP heeft veel informatie op de site over alles rond vaccinatie: www.nvkp.nl
Op de site van homeopathisch arts Dr. Tinus Smits vind je informatie per vaccinatie: www.tinussmits.nl
Door Frankema is als bezorgde moeder op onderzoek uitgegaan en heeft een informatieve website: www.stichtingvaccinvrij.nl

Lees meer over de keuzes die je kunt maken

Maak een afspraak

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt