top

Homeopathie bij wratten

Regelmatig komen er kinderen in mijn praktijk met waterwratjes. Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus en zijn heel besmettelijk. Als je er aan krabt of pulkt, kunnen ze zich snel uitbreiden. Kinderen en volwassenen kunnen pijnlijke wratten onder de tenen of op de voetzool krijgen of ontsierende wratten op de handen. Wratten zijn onschuldige huidwoekeringen maar vrijwel iedereen wil er graag vanaf.

Er zijn verschillende homeopathische middelen die wratten laten verdwijnen. Een homeopathisch middel wordt gekozen op de kenmerken van de wrat en van de persoon die ze heeft. Niet iedereen krijgt dus hetzelfde middel. Het voordeel is dat de wratten niet meer terugkomen omdat homeopathie het immuunsysteem versterkt.

voor behandeling

week 1

week 2

week 3

 

 

 

 

 

Deze dame was bij de huisarts en dermatoloog geweest zonder resultaat. Na 3 weken homeopathische behandeling waren haar wratjes vrijwel weg.

wrat homeopathieDit jongetje had een enorme wrat onder zijn grote teen waardoor hij pijn had bij het lopen. Om dat te compenseren trok hij zijn voet in een verkeerde stand. De huisarts wilde de wrat niet behandelen met stikstof omdat dit bij kleuters erg pijnlijk kan zijn en vaak meerdere keren herhaald moet worden. Zelfzorgmiddelen van de drogist hielpen niet.

Met een passend homeopathisch middel was de wrat snel verdwenen en kon hij weer lekker op blote voeten door de speeltuin rennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt