top

Homeopathie

natuurgeneeskunde homeopathie

Wat is homeopathie?

Homeopathie is de meest gekozen alternatieve geneeswijze. En niet voor niks, het is een effectieve geneeswijze zonder bijwerkingen. Met homeopathie kun je de balans tussen lichaam en geest herstellen.

Met welke klachten ga je naar een homeopaat?

Homeopathie werkt bij acute, emotionele problemen en chronische klachten. Homeopathische middelen kunnen een prachtig proces in gang zetten waarbij ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden en chronische klachten kunnen worden geheeld. Er zijn grote verbeteringen mogelijk.

Hoe werkt homeopathie?

In de homeopathie wordt het gelijke met het gelijkende genezen. Koffie kan bijvoorbeeld bij gevoelige mensen slapeloosheid veroorzaken terwijl een homeopathisch middel gemaakt van koffie (Coffea) juist slapeloosheid kan genezen. Maar dan moet de slapeloosheid wel samen gaan met rusteloosheid en een stroom van gedachten. Want ook dat zijn symptomen als je veel koffie drinkt. Homeopathische geneesmiddelen worden dus individueel gekozen op het totale beeld aan symptomen. Die moeten overeen komen met het totale geneesmiddelbeeld. Door de klachten als het ware te spiegelen, wordt het eigen immuunsysteem geactiveerd. Je wordt sterker op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Homeopathie werkt laag voor laag, wat het laatst is gekomen, wordt als eerste genezen. Bij chronische klachten zijn vaak meerdere middelen nodig voor je de oorzaak van je klachten hebt aangepakt.

Is homeopathie wetenschappelijk bewezen?

Ja zeker! De grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, was zelf arts en scheikundige. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit blijkt dat homeopathie effectief is. 

Maak een afspraak

Meer over wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie vind je op: http://drnancymalik.wordpress.com/article/scientific-research-in-homeopathy/

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt