top

CEASE therapie

vaccinaties ontstoren CEASE autisme ADHD ontwikkelingsachterstand

Behandeling van autisme spectrum stoornissen

Het aantal kinderen met een autismespectrumstoornis neemt toe. Vaak ontwikkelen de kinderen zich in eerste instantie normaal maar treedt er een stagnatie op of zelfs een terugval in vaardigheden. De Nederlandse arts en homeopaat Dr. Tinus Smits kwam na dertig jaar praktijkervaring tot de conclusie dat autisme kan ontstaan door een stapeling van gifstoffen. Dit veroorzaakt oxidatieve stress in de hersenen met autisme als gevolg.

Welke factoren zijn stressvol voor de hersenen?

Al voor en tijdens de zwangerschap kunnen kinderen worden blootgesteld aan toxische stoffen. Bijvoorbeeld door de pil, reisvaccinaties, een antibioticakuur, maagzuurremmers of een bevalling die moet worden ingeleid. Ook ziekte van de moeder kan stress veroorzaken. De vele vaccinaties op jonge leeftijd, veelvuldig gebruik van paracetamol, puffertjes en neusspray stapelen zich daar bovenop. Bovendien zijn jonge kinderen heel gevoelig voor zoetstoffen als aspartaam, weekmakers in plastic, milieuvervuiling en pesticiden. De jonge hersenen kunnen al deze gifstoffen niet altijd goed verwerken en blokkeren – met autisme als gevolg. Veel kinderen die voor behandeling komen, blijken al een hele lijst met medicijnen te hebben gebruikt. Omdat het immuunsysteem overbelast is, ontwikkelen kinderen chronische verkoudheden, allergieën, eczeem en darmklachten.

Dr. Smits ontwikkelde de CEASE therapie om deze kinderen te ontgiften. Dit wordt ook wel ‘ontstoren’ genoemd. Daardoor zie je bij de meeste kinderen de klachten verbeteren. Het is zeker geen quick fix maar kinderen maken kleine stapjes die leiden tot verbetering.

Hoe werkt de CEASE methode?

Alle vaccins, medicijnen, doorgemaakte ziekten en andere verstorende stoffen worden op een checklist ingevuld. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan gemaakt. Alle stoffen die mogelijk blokkades hebben gegeven, worden één voor één ontstoord met een homeopathische kuur gemaakt van deze stoffen. Het immuunsysteem wordt daarbij ondersteund en versterkt met voedingssupplementen. Elke kuur duurt minimaal 8 weken.

Werkt het ook bij volwassenen?

De CEASE therapie werkt ook bij volwassenen die zich willen laten reinigen van toxische stoffen, medicatie en vaccinaties. Het is tevens een methode om ziekten als herpes, Lyme en Pfeiffer te ontstoren en om de gevoeligheid voor allergenen als huisstofmijt en pollen te verminderen.

Meer informatie over de CEASE therapie

Hoewel deze therapie niet wetenschappelijk is onderbouwd, zijn er al veel successen behaald. Wereldwijd zijn meer dan 500 homeopathisch artsen en therapeuten opgeleid in de CEASE therapie. Er wordt met elkaar samen gewerkt aan de beste behandeling van deze kinderen.

Dr. Tinus Smits heeft er zijn levenswerk van gemaakt om deze kinderen en hun ouders te helpen. In zijn prachtige boek: Autisme – de wanhoop voorbij beschrijft hij zijn ervaringen. Het boek is te koop via internet bij Merlijn boekhandel.

Op de website CEASE-therapie.nl kun je meer informatie vinden. Er staan succesverhalen van ouders die deze behandeling zijn aangegaan en wat je zelf al kunt doen als ouders als je nog twijfelt. Klik hier voor een korte introductie video over de CEASE therapie.

Maak een afspraak

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt