top

orthomoleculaire voeding

voedingsadvies amsterdam

Je voeding als medicijn

Denk jij dat je best goed eet maar voel je je toch niet optimaal?

Dan valt er vast nog wel iets te verbeteren. De meeste Nederlanders komen voedingsstoffen tekort omdat onze groenten worden bespoten en door de moderne landbouw minder rijk zijn aan vitaminen. Daarnaast eten we vaker voorgesneden groenten en kant en klaar-producten of bestellen we iets. Dat is makkelijk maar niet altijd gezond. Als je een intensief leven leidt, heb je goede brandstof nodig. Vermoeidheid of een lage weerstand is een teken dat het een stuk gezonder kan.

Wat is orthomoleculair?

De orthomoleculaire therapie gebruikt voeding als medicijn. Alles in ons lichaam wordt geregeld, opgebouwd en hersteld met stoffen uit onze voeding. Voeding is onze brandstof. Orthomoleculair betekent optimaal gedoseerd. Als je precies de juiste brandstof binnen krijgt, kunnen je lichaam en geest optimaal functioneren. Met de juiste voeding kun je je energie verbeteren en klachten genezen. Gezonde voeding is vers, zoveel mogelijk onbewerkt, natuurlijk en liefst biologisch. Natuurlijke voedingssupplementen zijn soms nodig als extra ondersteuning en om je reserves aan te vullen.

Wat gebeurt er bij een tekort aan voedingsstoffen?

Bij een tekort aan voedingsstoffen voert ons lichaam de belangrijkste functies eerst uit en worden minder belangrijke systemen tijdelijk op een laag pitje gezet. Dat merk je doordat je concentratie minder wordt en je sneller moe bent. Omdat het lichaam altijd probeert zo goed mogelijk te blijven functioneren, worden er mineralen uit onze botten gehaald en eten we onze eigen spieren op als er niet genoeg bouwstoffen zijn. Op de langere termijn kan dat leiden tot schade en ziekte.

Low carb, keto, vegan of oerdieet?

Iedereen is anders en wat gezond is voor de één is niet altijd goed voor de ander. Er is veel informatie over voeding maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ik help je graag om gezonde keuzes te maken die bij jouw leefstijl passen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Kom dus gerust langs als je jouw gezondheid wilt optimaliseren.

Maak een afspraak

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt