Ontstoren bij autisme

Mijn zoon heeft door omstandigheden veel medicijnen gehad. Hij begon goed maar na de 14 maanden prik ging het mis. Hij reageerde niet meer op zijn naam, lachte niet meer en de taalontwikkeling stagneerde na de eerste  ‘bebe en dada’. Via een vriendin hoorde ik over ontstoren van medicijnen en zo kwam ik bij Anka.

Anka maakte een ontstoringschema van alle medicijnen en vaccinaties die mogelijk zijn ontwikkeling verstoren. Aan de hand daarvan begonnen we met de eerste kuur, het ontstoren van Ventolin. Hij reageerde twee dagen in de ochtend met snotterigheid. Daarna imiteert Kerim voor het eerst weer woordjes en klanken, tot onze grote verbazing. Hij begrijpt ons beter en op school geven ze het zelfde aan. Kerim is na de eerste kuur actief met bewegen. Buiten wil hij veel rennen en thuis met zijn lichaam veel bewegen.

Tegen het einde van de 2e kuur (narcose) werd Kerim verkouden en was hij sneller prikkelbaar en angstig. Daarna knapt hij op en snapt kleine instructies beter. Ik kan met korte zinnen uitleggen wat we gaan doen en vragen wat hij wil. Hij leert elke dag nieuwe woordjes uitspreken. Sommige letters zijn lastig voor hem maar dat oefent hij goed mee. Hij vind het leuk om te praten. Ook zie ik het plezier als hij iets ziet bv poes, vliegtuig en bus, dan noemt hij dat en kijkt me aan.

Kerim is nu klaar met de 3e kuur (neusspray), Kerim begrijpt meer, wil meer praten en zijn woordenschat is groter geworden. Zijn uitspraak wordt steeds beter. Verder is hij lekker stout.

We gaan door want we hebben veel vertrouwen in dit traject.