top

Voedingsadvies

natuurgeneeskunde orthomoleculaire voeding

Denk jij dat je best goed eet maar voel je je toch niet optimaal?

Dan valt er vast nog wel iets te verbeteren. De meeste Nederlanders hebben een tekort aan voedingsstoffen omdat onze groenten worden bespoten en minder gezonde stoffen bevatten door de moderne landbouw. Daarnaast eten we veel bewerkte producten die wel makkelijk en snel zijn, maar niet altijd gezond. Als je een intensief leven leidt, heb je goede brandstof nodig. Vermoeidheid of een lage weerstand is een teken dat het een stuk gezonder kan.

Wat is orthomoleculair?

De orthomoleculaire therapie gebruikt voeding als medicijn. Alles in ons lichaam wordt geregeld, opgebouwd en hersteld met stoffen uit onze voeding. Orthomoleculair betekent optimaal gedoseerd. Als je precies eet wat je lichaam nodig heeft, kunnen lichaam en geest optimaal functioneren. Je kunt met de juiste voeding je energie verbeteren en klachten genezen. Gezonde voeding is vers, zoveel mogelijk onbewerkt, natuurlijk en liefst ook biologisch. Extra voedingssupplementen kunnen nodig zijn ter ondersteuning en om de reserves aan te vullen.

Wat gebeurt er bij een tekort aan vitaminen?

Bij een tekort aan voedingsstoffen gaat ons lichaam de belangrijkste functies eerst uitvoeren en zet het minder belangrijke systemen tijdelijk op een laag pitje. Dat merk je omdat je concentratie minder wordt en je bent sneller moe. Omdat het lichaam altijd probeert zo goed mogelijk te blijven functioneren, worden er mineralen uit onze botten gehaald en eten we onze eigen spieren op als er niet genoeg bouwstoffen zijn. Op de langere termijn kan dat leiden tot schade en ziekte.

Low carb, raw food of oerdieet?

Iedereen is anders en wat gezond is voor de één is niet altijd goed voor de ander. Kies je nou voor koolhydraat-arm, raw food of het oerdieet? Ik help je graag om een goede keuze te maken uit alle informatie die er is over voeding. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Kom dus ook gerust langs als je je gezondheid wilt optimaliseren.

Maak een afspraak

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt