top

Nieuwe vaccinatie – overdaad schaadt

RIVM vindt 19 vaccins in 1 jaar een gezond advies voor baby’s.
Op 1 oktober 2011 is aan het Rijksvaccinatieprogramma voor baby’s het hepatitis B vaccin toegevoegd. Voorheen werden alleen kinderen met een verhoogd risico tegen dit virus ingeënt. Dat zijn vooral kinderen waarvan de moeder besmet is.

Er komt steeds meer kritiek op het vele vaccineren van jonge kinderen. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat gevaccineerde kinderen vaker ziek zijn dan niet-gevaccineerde kinderen (zie mijn eerdere blog hierover). Er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat vaccinaties soms ernstige bijwerkingen kunnen geven. Het is niet verwonderlijk dat het inspuiten van inmiddels 19 verschillende vaccins bij kinderen vóór het eerste levensjaar een enorme aanslag is op het prille immuunsysteem. Bovendien worden verschillende vaccinaties in één cocktail gegeven waardoor het risico op bijwerkingen groter is. Er is een toename van kinderen met allergieën, astma en autistische stoornissen. Ondanks duidelijke aanwijzingen ontkent het RIVM elk verband tussen deze toename en vaccinaties.

Leest u de bijsluiter eerst eens goed door voor u laat vaccineren en denk daarbij aan uw kind. In het hepatitis B vaccin zit aluminiumhydroxide, een zeer giftige stof die in verband wordt  gebracht met de ziekte van Alzheimer. 1 op de 10.000 kinderen krijgt ernstige bijwerkingen, is te lezen in de bijsluiter. Minder dan 1 op de 10.000 kinderen kan zelfs levensbedreigende bijwerkingen krijgen zoals hersenvliesontsteking, verlamming, zenuwontstekingen, daling van de bloeddruk en zelfs MS. Dat kan uw kind zijn. Is dat een aanvaardbaar risico? En leest u verder: hepatitis B wordt overgedragen door bloed op bloedcontact of via seksueel contact. Wat denkt u zelf? Is dat voor uw baby een groot risico? En zou vaccineren echt zo gezond zijn? Mijn advies is: wees a.u.b. kritisch en denk goed na over de risico’s, google eens wat rond op het internet en lees verhalen van ouders.

De houding van het RIVM ten aanzien van de volksgezondheid is zorgelijk en de SP en PVV hebben onlangs een vermeende belangenverstrengeling van de RIVM aan de orde gesteld. Er wordt veel geld verdiend aan vaccins en er zijn grote economische belangen.

Vaccineren is niet verplicht. U kunt ervoor kiezen om niet te vaccineren of om het aantal vaccinaties te beperken. Laat uw kind in ieder geval nooit vaccineren als het niet fit of ziek is. Dat kan de kans op bijwerkingen op korte en langere termijn aanzienlijk vergroten. Ook kinderen die allergisch zijn lopen een extra risico dat de allergieën toenemen of verergeren na vaccinatie. Het is mogelijk om de vaccinaties te laten ‘ontstoren’ met behulp van een homeopathische verdunning van het vaccin. Er wordt dan voorafgaand aan de inenting en enkele dagen erna een homeopathische ontstorings-kuur gegeven zodat het lichaam het vaccin beter kan verwerken. Elke homeopaat, homeopathisch werkende arts of natuurgeneeskundige kan dit voorschrijven.

De hepatitis B vaccinatie wordt gegeven aan kinderen geboren op of na 1 augustus 2011. Wilt u meer weten over de bijwerkingen? Lees dan op de site van de RIVM kritisch de bijsluiters van de betreffende vaccinaties. Meer onafhankelijke informatie is te vinden op de site van de NVKP (Nederlandse Verening Kritisch Prikken) www.nvkp.nl

 

 

.

, , , , ,

10 Responses to Nieuwe vaccinatie – overdaad schaadt

 1. shivatje 9 januari 2012 at 08:04 #

  Gewoon prachtig om te lezen en mijn eerst oog viel op de woorden overdaad schaadt. Want men kan zoveel voorkomen maar moet het altijd met een prik?

 2. anka blankendaal 9 januari 2012 at 10:57 #

  Door af en toe eens flink ziek te zijn, wordt het immuunsysteem van kinderen opgebouwd en sterk gemaakt. We moeten het trainen. Als we overal voor vaccineren, reageert het lichaam op een kunstmatige prikkel. Daardoor weet het niet goed te reageren als er een echte ziekteverwekker voorbij komt. De natuur zit perfect in elkaar en we moeten daar respect voor hebben. Wij mensen kunnen dit slechts nabootsen maar nooit zo goed als het echte werk. Vaccinaties zijn vooral bedoeld om de economie draaiende te houden. Vooral de laatste vaccins zoals het HPV vaccin voor jonge meisjes en deze Hepatitis B vaccinatie zijn hoogst onbetrouwbaar en laten ernstige bijwerkingen zien.

 3. shivatje 9 januari 2012 at 11:08 #

  Zo is het we vullen de zakken van anderen en ons eigen lichaam jong of oud heeft geen immuun meer. Je merkt dat heel goed bij mensen met een verkoudheid die dan al snel naar de dokter gaan om medicatie maar soms eens even goed uitzweten en thee drinken kan al heel wat verlichting geven zonder medicatie. Maar zoals je ook schrijft vele houden de economie draaiende en weten eigenlijk niet dat ze hun lichaam vergiftigen.
  Natuurlijk als het echt nodig is moet men gewoon de stappen ondernemen, maar doe het zeker niet te snel.

 4. anka blankendaal 9 januari 2012 at 11:20 #

  Zo is het! Vertrouw op de natuur en durf ziek te zijn! Ik wens je een mooie dag.

 5. shivatje 9 januari 2012 at 11:27 #

  😉 daar komt het op neer durf ziek te zijn.

 6. Waarschuwing 17 februari 2013 at 23:28 #

  Ons kind is niet ingeent, wat ons opvalt is dat zij ook bijna nooit ziek is . Als ze al koorts heeft dan is dat slechts 1 avondje . Ook de ontwikkeling is veel verder dan andere kinderen.!!!! Ik heb zelf 4 jaar geleden een hepatites b vaksinatie gehad en nu heb ik problemen met mijn korte termijn geheugen .

  • anka blankendaal 18 februari 2013 at 11:04 #

   Bedankt voor deze reactie. Veel mensen vinden het eng om hun kinderen niet te laten vaccineren. Terwijl kinderen die niet gevaccineerd zijn, veel minder vaak ziek blijken te zijn en ook minder last hebben van allergieën en eczeem. Problemen na de hepatitis B vaccinatie zie ik regelmatig terugkomen in mijn praktijk. Vaak zijn het klachten als aanhoudende vermoeidheid, niet goed over een griep heenkomen en zelfs ziekte van Pfeiffer na de inenting. Tinus Smits is een arts/homeopaat die zich gespecialiseerd heeft in klachten na vaccinatie. Op zijn site vindt je meer informatie, o.a. over hepatitis B: http://www.post-vaccinaal-syndroom.nl/3916/hepatitis-b.aspx

   Je kunt altijd overwegen om de hepatitis B vaccinatie te laten ontstoren d.m.v. homeopathie. Dit is de CEASE therapie. Je kunt hiervoor bij mij terecht in Amsterdam maar als dat niet in de buurt is, kun je kijken voor een gekwalificeerd CEASE therapeut in jouw woonplaats: http://www.cease-therapie.nl/afspraak-maken/alle-gecertificeerde-behandelaars

   • shivatje 18 februari 2013 at 11:14 #

    Anka ik wil je gewoon bedanken voor de sites die toch heel wat nuttige informatie bieden.
    Men mag nooit vergeten ongeacht welke vaccinatie dat er altijd problemen kunnen door ontstaan. En de meesten artsen gaan daar niet naar opzoek na een inenting.

    • anka blankendaal 18 februari 2013 at 23:29 #

     Graag gedaan! Helemaal waar wat je zegt. Helaas leggen veel artsen de link niet tussen de vaccinatie en de klachten, zeker niet als er enige tijd tussen zit. Maar ik zie toch in de praktijk regelmatig eczeem, terugkerende verkoudheden, concentratieproblemen en andere klachten na vaccinatie.

     • shivatje 19 februari 2013 at 06:54 #

      Dat klopt eczeem zie ik ook vaak bij mensen. Maar hier mogen we dan ook weer niet vergeten dat stress ook een belangrijke factor hierin kan spelen. Het lichaam laat heel veel tekens zien waar een arts niet aan denkt om daar te gaan zoeken.
      Anka nogmaals bedankt voor de info en het delen van woorden.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt