top

Griepprik werkt niet

griepprik werkt niet Vaccinaties komen steeds vaker negatief in het nieuws. Afgelopen week kwam het NOS journaal met het bericht dat het nut van de griepprik niet wetenschappelijk kan worden bewezen, behalve bij COPD-patiënten. Klik hier voor het hele artikel.

Het RIVM geeft toe dat de griepprik juist voor de risicogroep minder goed werkt. Op hun site is te lezen:  ‘de griepprik werkt minder goed als uw eigen afweersysteem niet goed werkt. Bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of medicijnen. U kunt dan dus toch griep krijgen.’ RIVM directeur Roel Couthino zegt in het programma Zembla: ‘Je wilt het vaccin gebruiken voor mensen die oud en ongezond zijn. Maar juist bij die groep werkt het vaccin het minst.’ Ook viroloog Ab Osterhaus zegt in het programma dat de werking van het griepvaccin in oude onderzoeken te positief is voorgesteld: ‘In het verleden is nogal wat onderzoek gedaan en dat onderzoek is te optimistisch uitgevallen, dat wil zeggen dat het aantal sterfgevallen dat kan worden voorkomen door vaccinatie te hoog werden ingeschat.’

Wat is een goed alternatief voor de griepprik?

Griep komt alleen voor in het winterseizoen als gevolg van te weinig zonkracht. Ons lichaam is dan niet in staat om voldoende vitamine D aan te maken. En dat is onze natuurlijke bescherming tegen griep. De beste grieppreventie is dan ook aanvulling van vitamine D3. Veel gezonder en effectiever dan de griepprik. De huisarts kan uw vitamine D status bepalen via bloedonderzoek en de vitamine eventueel op recept voorschrijven. Of u koopt voor zo’n € 12,00 een natuurlijk D3 supplement op oliebasis bij een goede drogist of vitaminewinkel. Verkrijgbaar o.a. van de merken Bonusan, AOV en NOW.

, , , ,

One Response to Griepprik werkt niet

  1. Benny 25 november 2014 at 18:36 #

    Volgens mij heb je gelijk Anka

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt