top

Alzheimer en B-vitaminen

AfbeeldingVolgens een nieuw baanbrekend onderzoek van the Oxford University blijkt dat bepaalde B-vitaminen het krimpen van de hersenen aanzienlijk vertraagt, in het gebied dat de ziekte van Alzheimer definieert – genaamd de mediale temporale kwab.
De ontdekking dat de mediale temporale kwab vrijwel stopt met krimpen bij sommige mensen die hoge dosis vitamine B innemen,  is een zeer belangrijke en overtuigende doorbraak in het begrip van de oorzaken en het voorkomen van Alzheimer.De studie, onder leiding van professor David Smith van de Universiteit van Oxford, gaf een combinatie van vitamine B6 (20 mg), B12 (500mcg) en foliumzuur (800mcg) of een placebo aan mensen met een milde cognitieve stoornis (MCI). Dit is het stadium vóór de diagnose van dementie en Alzheimer.“Bij mensen die de combinatie hadden ingenomen, verliep het krimpen van dit gebied van de hersenen maar liefst 7 keer trager dan bij diegene die een placebo hadden ingenomen. Dit is een sterke aanwijzing dat deze B-vitaminen bij patiënten in een vroeg stadium cognitieve achteruitgang van het ziekteproces aanzienlijk kan vertragen of zelfs potentieel stopzetten”. Dit is de eerste behandeling die dit aangetoond heeft”, zei Professor David Smith.

Douaud, G., et al.. (2013) Het voorkomen van ziekte-gerelateerde grijze stof atrofie van Alzheimer door vitamine B-behandeling. Proceedings National Academy Sciences, USA in de pers.

http://users.fmrib.ox.ac.uk/~douaud/VB_vbm.pdf

, ,

2 Responses to Alzheimer en B-vitaminen

  1. shivatje 2 oktober 2013 at 17:22 #

    Kan het eigenlijk best geloven omdat het ook gebruikt kan worden bij mensen die een risicofactor zijn voor hart- en vaatziekten. Nu zelf werk ik ook heel veel met vitamine en supplementen. En haal er goede resultaten mee, alleen moet je goed weten met wat je bezig bent, zo niet is het toch aan te raden het met je arts te bespreken wat je wilt gaan doen of innemen.

  2. Sjuul Adema 3 oktober 2013 at 07:42 #

    Interessant Anka. Bedankt. Groet Sjuul

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt