top

Earth day – de dag van de Aarde

Vandaag wordt voor de 41e keer de dag van de Aarde gevierd. Het is de moeite waard om even stil te staan bij onze Moeder Aarde en hoe belangrijk ze voor ons is. Zeker nu de kernramp in Japan het milieu en de zee ernstig vervuilt.

De Japanse Dr Emoto ontdekte dat onze gedachten invloed hebben op water en dat je dit kunt waarnemen onder de microscoop. Hij liet mensen allerlei woorden en gedachten uitspreken over water en keek ervoor en erna hoe het water er onder een microscoop uitzag. Het was ongelofelijk wat hij zag. Kijk maar eens op dit filmpje

Het is interessant te bedenken wat onze gedachten met ons doen als je beseft dat ons lichaam voor het grootste deel uit water bestaat.

Wil je op deze dag iets speciaals doen? Volgens Dr Emoto kunnen onze gedachten zelfs tot aan Japan reiken. Een simpele meditatie kan een bijzonder groot effect hebben als heel veel mensen hem uitspreken. Ga rustig zitten, haal diep adem, denk aan de zee rondom Fukushima en spreek hardop de woorden: 

Ik hou van je (I love you)

Dank je wel (Thank you)

Het spijt me (I am sorry)

Vergeef me  (Forgive me)

Deze meditatie voor reiniging en genezing wordt in Hawaii  Ho’oponopono genoemd. Je kunt deze eenvoudige zinnetjes altijd zeggen als je problemen tegenkomt. Op het moment dat je ik hou van jou zegt, verdwijnen angst en ergernis. Liefde en harmonie komen ervoor in de plaats.

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt