top

Homeopathie tegen reisziekte

reisziekte natuurlijk genezenWaarom worden we ziek als we reizen?

Als we reizen, registreert ons evenwichtsorgaan de schommelende beweging. Onze ogen zien tegelijkertijd voornamelijk onbeweeglijke voorwerpen zoals het interieur van het voertuig. De sensoren in de spieren geven daarnaast nog door in welke positie het lichaam zich bevindt. Onze hersenen ontvangen dus verschillende signalen die elkaar tegen lijken te spreken. Bewegen we nu wel of niet? Het lichaam reageert hierop met symptomen die we reisziekte noemen. Bestuurders hebben vaak minder last van reisziekte omdat ze om zich heen kunnen kijken. Daardoor voelen ze dus niet alleen de beweging maar ze zien ook dat ze bewegen.

Wat kun je doen om reisziekte te voorkomen?

Eet een half uur van te voren een lichte maaltijd;
Vermijd koffie, alcohol en sigarettenrook;
Eet tijdens de reis af en toe een stuk zoet fruit of een andere lichte maaltijd.
Als je toch misselijk wordt, kan het eten van droog koekje wat verlichting geven;
Zoek een goede plek op in het voertuig. In een boot ervaar je de minste schommelingen op het middendek ter hoogte van de waterlijn. In een auto of bus zit je voorin het beste.
Frisse lucht en zicht op de horizon helpt;
Zorg dat je ziet dat je beweegt. Leidt jezelf af met spelletjes.

Klassieke homeopathie en reisziekte

Er bestaan wel 60 homeopathische middelen tegen reisziekte, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Als je veel last hebt van reisziekte is het verstandig om eens langs te komen in de praktijk. Samen met jou kies ik dan het middel dat het beste past bij jouw klachten en aansluit bij jouw persoonlijke kenmerken. Voordeel is dat zo’n afgestemd middel een algehele verbetering geeft waardoor je ook lekkerder in je vel komt te zitten.

Om je een indruk te geven, zijn hier drie  homeopathische middelen tegen reisziekte en hun specifieke kenmerken:

Cocculus indicus
Misselijkheid tijdens het reizen. De drang om over te geven wordt erger als je opstaat. Zelfs naar een boot of ander voertuig kijken (terwijl je er niet eens in zit) veroorzaakt al misselijkheid of duizeligheid. De misselijkheid is erger als je het koud hebt en gaat gepaard met veel speekselvorming. Andere kenmerken van dit middel zijn: langdurig slaapgebrek door het zorgen maken om anderen, hoofdpijn die in het achterhoofd wordt gevoeld en een zwak zenuwstelsel.

Petroleum
Misselijkheid tijdens zeereizen en in de auto. Na het reizen last van diarree. Het gezicht is zeer bleek en de misselijkheid wordt beter door te eten of te liggen met het hoofd hoger. Er is een afkeer van vet eten. Een persoon die baat heeft bij Petroleum heeft meestal een donker voorkomen en een zeer droge huid waardoor kloven ontstaan, vooral in de winter. En het nemen van beslissingen is heel lastig voor deze mensen.

Tabacum
Heb je tijdens het reizen last van koud zweet en hevige misselijkheid en moet je overgeven bij de minste beweging? Heb je daarbij last van duizeligheid die leidt tot flauwvallen? Dan is Tabacum het juiste middel. Vooral als de klachten verbeteren in de open lucht en door over te geven. Ze verergeren door opstaan en de ogen te openen. Kenmerkend is de grote zwakte die niet in verhouding staat tot de klacht en er is totaal geen interesse in de omgeving.

Kruiden tegen zeeziekte

Gemberpoeder is een probaat middel tegen misselijkheid. Je kunt 1 theelepel gember-poeder in wat water oplossen en innemen een half uur voor je op reis gaat. Gemberpoeder kun je als kruid kopen in de supermarkt of in capsules bij de reformwinkel of drogist.

Roomse kamille is ook een middel dat wordt ingezet bij reisziekte. Je kunt voor vertrek een sterke kop thee trekken van roomse kamille.  In de volksmond wordt kamille daarom ook wel maagbloempje genoemd.

Vitaminen tegen reisziekte

Bij reisziekte wordt histamine vrijgemaakt in de hersenen en daardoor wordt je misselijk. Vitamine C werkt als anti-histaminicum (net als primatour) zonder bijwerkingen. Neem voor vertrek en tijdens de reis 2-4 x daags 500mg vitamine C.

Overige natuurlijke middelen

Seabands: polsbandjes die werken door middel van acupressuur. Ze zijn verkrijgbaar bij de drogist (o.a. bij Etos) en bij de ANWB voor zowel volwassenen als kinderen.

Een watje in het oor blijkt bij sommige mensen te helpen. Als je rechtshandig bent links en als je links bent in het rechteroor.

Goeie reis!!

, , , , , , ,

4 Responses to Homeopathie tegen reisziekte

  1. homeopathyginatyler 4 juli 2012 at 01:43 #

    I use homeopathy for car sickness. I wear a globule (remedy) around my neck in a small glass vile each time i am a passenger in a car. If i dont do this within 10 minutes i get really sick. With the homeopathic remedy around my neck i can go as long as 8-14 hours in the car through windy mountain roads with NO problems!

  2. homeopathyginatyler 19 september 2012 at 01:06 #

    Reblogged this on Homeopathyginatyler's Blog.

  3. M. Mudde 1 juni 2013 at 09:53 #

    Travelin reistabletten zijn helaas niet meer verkrijgbaar.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt