top

Koningsdag zonder kater

Koningsdag is een leuk feestje. Ik woon in Amsterdam aan het water en de vrolijke oranje bootjes komen hier voorbij. Meestal zijn ze op de heenweg een stuk vrolijker dan op de terugreis. Met een lekker zonnetje erbij gaan de biertjes en de oranje bitter er lekker in. Maar wil je de volgende dag toch redelijk fit zijn, dan volgen hier wat tips tegen een kater:

Drink na ieder glas alcohol een glas water en vergeet niet te eten.

Vitaminen: een hoge dosis vitamine C (1000 mg) en een goede multivitaminen helpen om de schade te beperken. En 100mg alfa liponzuur voor je gaat drinken doet ook wonderen tegen een kater. Neem deze in bij een stevig ontbijt zodat je een goede basis hebt en ‘s avonds voor het slapen gaan met een groot glas water. Begin de dag met een fruitsalade met banaan, daarna een paar stevige bruine boterhammen met eieren en kaas of een grote bak yoghurt met muesli. Dan kan je er wel even tegen.

Toch een overdosis alcohol gehad?

Homeopathie: neem voor het slapen gaan en de volgende ochtend een dosis Nux vomica C30 en je kater verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Morning after detox:

Kruiden: paardebloemthee (taraxacum), mariadistel (carduus marianus) helpen de lever om de alcohol af te breken.

Veel plezier!

, , , ,

2 Responses to Koningsdag zonder kater

  1. doret 30 april 2011 at 20:05 #

    Ik mis de alfa liponzuur die de omzetting van alcohol verminderd waardoor de kater de volgende dag een stuk minder is. Ik zweer erbij!

  2. anka blankendaal 30 april 2011 at 20:41 #

    Hoi Doret,

    Bedankt voor de tip. Dus mensen: 2x 100mg alfa liponzuur voor het drinken doet wonderen tegen een kater. Je kunt het krijgen in een goede vitaminen-winkel zoals de vitamine-advice shop in de nieuwe nieuwstraat in Amsterdam

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt