Regulier vs Natuurgeneeskunde

mobiel 9-5 059Op 8 mei hebben mijn collega Amber Lot en ik een presentatie gehouden voor een enthousiaste groep 1e jaars verpleegkundigen. Ze hebben het initiatief genomen om een symposium te organiseren over holistische gezondheidszorg. Doel was meer inzicht te krijgen in de complementaire zorg en wat je extra kunt doen als verpleegkundige. Thema’s waren o.a. yoga, massage, natuurgeneeskunde en voeding.

Als we de twee werelden van reguliere en complementaire zorg kunnen verbinden, zal dat de zorg completer maken en goedkoper. De deelnemers stonden er voor open.

Hippocrates, die aan de basis stond van zowel de reguliere als de natuurlijke geneeskunde adviseerde 2500 jaar geleden al: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Dat is op 8 mei 2013 dichterbij gekomen: geen bittere pil maar een lekker fris sapje. Afbeelding

, , ,

5 Responses to Regulier vs Natuurgeneeskunde

 1. shivatje 10 mei 2013 at 08:16 #

  Dat is ook zo. Zo zowel de regulerende als de alternatieve geneeskunde samen kunnen werken kan er heel wat verholpen worden op een natuurlijke manier. En moet zeggen Anka in Nederland is het al iets beter dan hier in België hoor.
  Hier vinden de meeste klinieken en artsen het nog kwakzalverij omdat het niet wetenschappelijk kan gemaakt worden.

 2. anka blankendaal 10 mei 2013 at 14:26 #

  Ook in Nederland is er nog een grote brug te slaan maar het is een weg die onvermijdelijk is. In België werkt bijvoorbeeld Walter Faché hard mee om de verbinding te maken tussen de orthomoleculaire therapie en de reguliere geneeskunde. Ook Vorthex Aequo is een onderneming die is ontstaan vanuit de intentie om eerlijke en bruikbare informatie te verspreiden over gezondheid in de ruimste zin van het woord. Zij hebben veel goede informatie op de site http://www.placebonocebo.be. Ook drs. Gabriël Devriendt is bezig om zijn kennis op gebied van complementaire geneeskunde met Belgische universiteiten te delen. Het begin is er! Bedankt voor je bericht en een heel fijn weekend!

  • shivatje 11 mei 2013 at 08:49 #

   Anka het klopt er zijn bepaalde die zich inzetten om het samen te laten werken. Maar het is een strijd. Zelf ben ik Reiki Master en je kan heel wat verwezenlijken met deze techniek en met voeding samen dat artsen soms het niet willen inzien. Voeding is onze bron, en als we een terug kijken naar de oertijd en hoe ze toen eten en je kijkt nu wat mensen allemaal naar binnen slagen. Dan is het soms toch niet verwonderlijk als ze van een ziekte of kwaal niet af geraken.

   Anka bedankt voor de informatie en link. Heb het met veel interesse bekeken.

 3. Sjuul Adema 14 mei 2013 at 16:14 #

  Hoi Anka, kijk dan zijn nou leuke ontwikkelingen! Zelf zijn wij uitgenodigd om bij de huisartsen een praatje te houden over wat we doen. Ook een stap vooruit. Groet Sjuul

  • anka blankendaal 14 mei 2013 at 20:03 #

   Dat is fantastisch, het begin is er. Ik ben heel blij voor jullie. Een stap in de goede richting waardoor het voor de huisartsen van Monnickendam makkelijker wordt om mensen door te verwijzen naar de therapeuten in het Anker. Samen kunnen we betere zorg verlenen. Veel succes!

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt