top

Voorjaarsreiniging

voorjaarsreiniging Anka Blankendaal
Het voorjaar is de beste tijd om je lichaam eens lekker te reinigen van alle opgehoopte afvalstoffen. Een grote schoonmaak kun je stimuleren door het drinken van  kruidenthee, verse sappen en veel water. Laat alle zware kost voor het lichaam zoals rood vlees, wit brood, witte meelproducten, suiker, koffie, frisdranken en alcohol even helemaal weg.

Borstel je huid lekker af met een zachte borstel of sisalhandschoen om de dode huidcellen te verwijderen. Dat stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat je alle gifstoffen makkelijker kunt kwijtraken via de huid.

Met de juiste kruiden kun je de reinigingsorganen een handje helpen:

Paardebloem (Taraxacum): reinigt de lever en galwegen
Mariadistel (Carduus marianus): herstelt de lever
Guldenroede (Solidago): reinigt de nieren
Brandnetel (Urtica urens): reinigt het bloed
Kliswortel of grote klit (Arctium): reinigt de lymfe
Weegbree (Plantago): reinigt luchtwegen
De meeste van deze kruiden kun je vers plukken in het voorjaar. Maar zorg er dan wel voor dat het een schone plek is waar je ze gaat zoeken. Dus geen plek waar veel honden komen, waar pesticiden worden gebruikt of langs een snelweg. Een plek waar weinig mensen komen en waar de kruiden al jaren groeien is het beste maar die is in Nederland niet altijd makkelijk te vinden. Bij twijfel kun je de kruiden beter gedroogd bij een natuurwinkel of kruidenwinkel kopen.

, , , , , , , ,

One Response to Voorjaarsreiniging

  1. shivatje 16 april 2013 at 06:49 #

    Als men het niet met kruiden wilt doen, omdat men er niet veel van kent. Kan men zoals beschreven ze halen in een kruidenwinkel, maar men kan ook heel veel zuiveren met look ui en het drinken van zuiver water. Daar kan je dan nog peterselie en het nodige fruit bij nemen om zo heel je lichaam te zuiveren en een mooie huid te krijgen.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt