Aardbeien, natuurlijke ontstekingsremmers

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, B6, B2, B5, foliumzuur, vitamine K, mangaan, jodium, kalium, magnesium, koper, omega-3 vetzuren en vezels. Ze bevatten talrijke fytonutriënten waaronder anthocyanidinen, catechines, kamferol, quercetine, ellaginezuur, ferulinezuur en resveratrol.

Door hun unieke combinatie van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen zijn aardbeien de ideale vruchten om in te schakelen ter preventie van onder meer hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Uit onderzoek blijkt dat aardbeien zorgen voor een betere hersenfunctie (beter geheugen en leercapaciteit) en een betere motorische functie (betere coördinatie en beweging).

Aardbeienpoeder of -extract verbetert bij dieren inflammatoire darmziekten, zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Aardbeien bevatten een kleine hoeveelheid salicylzuur, de natuurlijke vorm van aspirine.

Het oog wil ook wat: aardbeien zitten vol goede stoffen voor een jonge en strakke huid.

Je koopt aardbeien het beste vlak voor gebruik. Kies biologische aardbeien die stevig zijn en een glanzende dieprode kleur hebben. Aardbeien rijpen niet meer nadat ze geplukt zijn dus koop geen onrijpe exemplaren met groene of gele stukken. Deze smaken niet alleen zuur maar bevatten ook veel minder goede stoffen dan de rijpe exemplaren.

Aardbeien leveren de meeste voedingsstoffen als ze rauw en vers gegeten worden: in salades, yoghurt, kwark, muesli, in fruitsappen en smoothies, als aardbeiensaus of gewoon zo uit het vuistje.

Bon apetite!!

Bron: orthomoleculaire nieuwsbrief Walter Faché 30-05-2011, Faché Instituut, België

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Wees lief voor je lijf zodat je geest zich erin thuis voelt